EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

26 червня 2017 р. Б.

Міжнародний курс «Яків. Боротися з Богом»

DSCN2538Міжнародний курс «Яків. Боротися з Богом» є наступним курсом реколекцій у проекті Centro Kerigma (Italia) разом з Формаційною Школою Святого Миколая (Україна). Проповідники – подружжя з Італії Енцо і Луїза, які тільки що завершили проповідувати курс «Весілля в Кані». Курс Яків – це реколекції боротьби.

«І зостався Яків сам. І боровся з ним якийсь Муж, аж поки не зійшла досвітня зоря.» (Бут 32, 24) Це момент, коли патріарх Яків боровся з Богом.

 «Духовне передання Церкви бачило в цій події символ молитви як боротьби у вірі і перемоги витривалості»(ККЦ 2573)

«Таємнича боротьба, яка відбулася на рубежі Святої Землі, означає що дар Божий буде даний тільки тому, хто мужньо бореться і звертається до Бога з настійливою молитвою…» (бл. Єронім).DSCN2511

«Святе Письмо не розповідає історії про чужих і невідомих людей. Біблія розповідає про кожного з нас» – наголошувала Луїза, проповідник курсу. Саме в такому світлі ми повинні читати Писання, і тільки так Господь зможе відкрити нам правду про себе самих та діяти в наших серцях. Тому історія патріарха Якова – це історія кожного з нас. Адже кожен переживав важкі моменти життя, коли всі твої плани валяться, впереді темнота, змішана з відчаєм. Яків – це хитрун, який хотів сам збудувати своє життя, людина великих страждань – але водночас це людина великого бажання життя, чоловік боротьби.  Боротьба з Богом – це велика молитва з надією і упованням, це крик до Господа з глибини свого серця. Чи маєш ти достатньо сміливості не здатися у важких обставинах життя, не впасти у відчай, а боротися – боротися до того часу, поки не зійде сонце. Чи потребуєш, так як Яків, Господнього благословення? Адже Бог хоче втілити свій план щастя для тебе, незважаючи на всі провини, хитрощі та слабкості. Чи прагнеш цього? Чи віриш в абсолютну необхідність присутності Всемогутнього Бога в твоєму житті? Це – курс «Яків», надзвичайно глибокі реколекції внутрішньої боротьби.

DSCN2597Господь особливо діяв в серцях учасників під час особистих свідчень пережиття Бога і досвіду внутрішньої боротьби проповідників. Зокрема один із учасників курсу свідчить: «Розповідь Луїзи про свою пустелю і боротьбу з Богом – це моя історія та історія мого життя. Під час її розповіді в мене в серці щось відбувалося, постійно текли сльози. Спочатку я не усвідомив, що таке відбулося, але зараз я бачу велике звільнення. Сьогодні я без болю і образи на Бога можу подивитись у своє минуле».

Дякуємо Господу за Його присутність з нами в часі цих днів, що підтверджувалось численними свідченнями, які дали учасники реколекцій по завершенні курсу.

Висловлюємо щиру подяку нашому Богові Ісусові, о. Руслану Виннику, пароху парафії у Бобрівниках, що єднався з нами молитовно, проповідникам Енцо і Луїзі, організаторам та всім учасникам, які відкрилися на поклик Бога і приїхали на реколекції. В особливіший спосіб дякуємо Богові та молимося за жертводавців, адже цей курс реколекцій та всі інші курси Формаційної Школи Святого Миколая, що  проходять у реколекційному центрі в с. Бобрівники, відбуваються абсолютно безкоштовно. Слава Ісусу Христу!

DSCN2542

Більше фото можна переглянути тут