EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Савуляк Юрій 

Савуляк Юрій Васильович

Касир та проповідник Формаційної Школи Святого Миколая, служитель спільноти “Святого Миколая” УГКЦ

Служитель спільноти, молільник, проповідник ФШСМ Народився 05.08.1995 в с. Молодків Надвірнянського району, Івано-Франківської області. Про Бога чув із дитинства, мама ходила в церкву і брала мене. Згодом навчила молитов, пам’ятаю, каже: «На вулицю не вийдеш поки не вивчиш молитву!», В храмі вже священник спонукав ходити в церкву, саме тим, щоб я прислуговував біля нього. Але це був дитячий вік і з часом все змінилося, пішов навчатися після 9 класу, почав забувати Бога, хоча і глибоко Його незнав, але рідко ходив в церкву, був деякий час річником. Це було таке відвернення десь на 2 роки. Я любив грати у фубол, і пам’ятаю, однієї неділі (на мій день народження) я прокидаюся вранці, поспішаю на футбол, “забуваю” сказати: «Боже дякую за прожитий рік», – а їду з футбольною командою грати у футбол, в перших 10 хв. я падаю і ламую ключицю, і тут проскакує така думка, а якщо б я помер, що було б далі? Із чим б я прийшов до Отця, було боляче, але зараз я радий, що так сталося. Тоді я, напевно, вперше серйозно задумався, що життя не вічне, другий момент був пізніше, коли готувався до сповіді і вийшло декілька сторінок гріхів, надумав сповідатися частіше, і так поступово Бог навертав, виправляв “криві дороги”, і до цього часу. Було багато випадків де Господь показував свою вірність, Він виводив з різних ситуацій, показав справжню свою любов до мене та моєї сім’ї, Я дякую Йому та прагну перебувати завжди в Блаженстві із Ним. Прагну служити в Його силі іншим.

Про спільноту «Святого Миколая» я дізнався із слів одного священника, який мені порекомендував три спільноти, але я хоча і бажав вступити, але завжди відкладав цей вибір, я не вибирав жодної, не знав де відбуваються зустрічі, і як би, не шукав можливостей прийти. До спільноти «Святого Миколая» я потрапив зовсім випадково, ішов в один храм, але зайшов до церкви «Зіслання Святого Духа», запитати дещо, тоді вперше в цей храм зайшов і тоді в той день проходила зустріч спільноти на яку я залишився, і тепер розумію, що Господь так попровадив, бо спільнота дійсно допомагає пізнавати глибше Господа, зростати у вірі та служити іншим. Я хотів бути в спільноті і дякую Богу, що привів мене в Харизматичну спільноту, що привів мене саме в спільноту Святого Миколая, спільноту яка є сім’єю!!! Слава Господу в Святій Тройці Єдиній!!!

Одружений, батько двох синів.